Bescherm je oren optimaal met 3M

Wie op een lawaaierige plek werkt, doet er goed aan gehoorbescherming te dragen. Het lijkt zo logisch, toch heeft 25% van de werknemers in dit soort beroepen last van gehoorbeschadiging. Dat komt veelal omdat ze niet altijd de juiste gehoorbescherming krijgen voor hun werkomstandigheden. Viezigheid of hitte kunnen ervoor zorgen dat mensen hun oren liever onbeschermd laten, met alle gevolgen op de lange termijn van dien. Safety-specialist 3M heeft de juiste gehoorbescherming voor elke werkplek. Tijd voor een overzicht van de voor- en nadelen per product.

Gehoorschade

Gehoorschade kan al optreden bij geluiden vanaf 80 decibel, terwijl geluiden vanaf 120 decibel je gehoor al direct kunnen beschadigen. Bij alle tussenliggende waarden zoals een drukke autoweg (85 db), een drilboor (95 db) of een kettingzaag (110 db) hangt het ervan af hoe lang en hoe vaak je hieraan wordt blootgesteld. Feit is dat langdurige blootstelling aan alle drie deze voorbeelden op termijn schadelijk is voor het gehoor. En dus wil je je oren optimaal beschermen, terwijl je zo min mogelijk werkcomfort inlevert.

Werkomstandigheden

Op zoek naar de beste gehoorbescherming voor jouw specifieke werkzaamheden, stellen de safety-experts van DESTIL je enkele standaardvragen. Namelijk:

  • Heb je tijdens je werk constant gehoorbescherming nodig? Oftewel: draag je deze constant?
  • Moet je tijdens jouw werk je gehoorbescherming regelmatig op en af zetten?
  • Heb je een stoffige werkomgeving?
  • Werk je met vieze handen?
  • In hoe verre vind je het belangrijk dat jouw gehoorbescherming herbruikbaar is?
  • Moet je veel in een warme omgeving werken?
  • Jouw match

    Aan de hand van jouw antwoorden gaan we op zoek naar deze beste bescherming voor jouw gehoor. Alle gehoorkappen en (wegwerp)oordopjes hebben zo hun eigen voor- en nadelen. En kunnen jouw werkomstandigheden sterk verschillen, dan is het ook mogelijk dat je afhankelijk van de situatie meerdere oplossingen nodig hebt. Zo zijn gehoorkappen naast geluiddempend ook uitstekend om je oren stofvrij te houden. Bovendien zet je ze makkelijk op en af. Hartstikke handig als je tussen het zagen, boren of drillen door snel wilt communiceren met je collega’s. Daarentegen kunnen gehoorkappen met hoge temperaturen wel erg warm gaan aanvoelen, in tegenstelling tot oordopjes.

    Oordoppen

    Voor wie in de volle zon of een warm magazijn moet werken, zijn oordopjes dan weer ideaal. Lekker licht, terwijl de oren vrij kunnen ademen. Maar dan is er nog de keuze tussen herbruikbare en wegwerpoordopjes. Herbruikbare oordopjes zijn lekker duurzaam, maar niet zo handig als je werkomgeving en/of je handen erg vies zijn. Dan zijn wegwerpdopjes weer een stuk hygiënischer.

    Vrijblijvend advies

    De keuze voor goede gehoorbescherming kan soms aanvoelen als een onmogelijke puzzel, maar gelukkig hebben onze experts veel ervaring en weten zij precies te vertellen welke oplossingen het beste bij jouw werksituatie passen. Ook op zoek naar vrijblijvend advies? Neem dan contact op met onze afdeling Safety via het telefoonnummer 013-465 3017 of mail naar safety@destil.nl.